Părțile chitarei

Lecția nr.2

Deși sunt mai multe tipuri de chitare, toate au multe lucruri în comun. În imaginea de mai jos avem părțile unei chitare acustice.
După cum se poate vedea în imaginea de mai jos, chitara este formată, în mare parte, din patru părți: cap, gât (grif - voi folosi mai mult această denumire), corp (cutia de rezonanță) și corzi.

partile chitarei, chitara, acustica. cap, grif, pragus, corzi, punte

Pe cap se află cheițele (șase)cu ajutorul cărora se acordează chitara, fiecare dintre ele corespunzând unei corzi.
Locul unde griful se unește cu capul chitarei se află prăgușul. Prăgușul este o bucată mică de material (plastic, os, etc.), în care sunt sculptate șase canale care ghideză corzile către cheițe.
Gâtul - griful este partea instrumentului pe care o să ne concentrezi cel mai mult: pentru a obține o anumită notă trebuie să punem degetele în anumite locuri pe grif.
Corpul chitarei variază de la chitară la chitară. Cele mai multe chitare acustice și clasice au cutia de rezonanță și o gaură de rezonanță.Chitarele electrice au corpul din lemn plin și nu au cutie de rezonanță.În locul găurii de rezonanță chitarele electrice au doze.Aceste doze sunt sunt microfoane mici, care captează sunetul corzilor, amplificându-l.

Diferenta dintre chitara acustica si electrica, chitara acustica, chitara electrica, doze

Corzile chitarei pornesc de la cheițe peste praguș, grif, peste corpul chitarei și gaura de rezonanță (doze) și sunt ancorate pe o altă parte a chitarei numită punte.